Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ricotta Hotcakes - powiem tylko tyle...kto nie próbował niech szybko naprawi swój błąd :) Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach placki :)
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 683
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 72
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 36
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 77
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 683
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 72
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 36
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 77
Składniki
Ricottę, syrop/cukier, jogurt, żółtka wymieszać na gładką masę. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia - wymieszać wszystko razem. Białka ubić ze szczyptą soli. Białka delikatnie połączyć z masą. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Ciasto nakładamy łyżką - (1,5 łyżki to 1 placek). Smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owoce, konfitury lub inne smakołyki.