Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Składniki
do rondla wlac troche oleju,wrzucic posiekaną cebule i zeszklic
do tego dodać ryż i przesmazyc az bedzie przezroczysty
dodac kostki bulionowe,szklanke wody i dusić
pomidory obrać ze skórki .pokroic w kostkę i dodac do rondla
por,seler i czosnek równiez dodac i dusic ,mieszając
papryke pokroic w kostke ,szynke w plasterki i dodać do rizotta
doprawic ,sola ,pieprzem i maggi,na koniec dodac bazylie i natke pietruszki,chwile podusic
Czasami do rizotta dodaje zamiast szynki gotowane mięso,zmielone lub posiekane,a zamiast mesa mozna dodać świezych grzybów,najlepiej leśnych