Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3386
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12661
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 256
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3386
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12661
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 256
Składniki
Cisto rozmrozić rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 10 cm a te wszerz na trójkąty
Na każdym trójkącie ułuż kostkę czekolady, zawijaj w ciasto formując rogalik. Mocno zalep brzegi aby czekolada nie wypłyneła
Rogaliki ułuż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp kryształkami cukru. piesz 15 min w tem. 200 stopni . Ciasto francuskie należy do niezykle pracochłonnych. Gdyby jednak ktoś chciał się z nim zmierzyć . Najpierw zagnieć ciągnące się ciasto pierogowe z dodatkiem jajka, soku z cytruny lub białego sera. Rozwałkuj go na stolnicy, przekładaj masłem, składaj na pół, wałkuj, smaruj masłem, itd., aż do całkowitego wyrobienia masła.