Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne.
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 22
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 23
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 21
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 31
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 22
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 23
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 21
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 31
Składniki
Rozłóż cisto na stolnicy i pokrój je na osiem trójkątów.
Ser pokrój w kostkę , a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.
Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera.
Zwiń ciasto francuskie, formując rogaliki.
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni, a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem z odrobiną soli.
Piec przez 15 minut w piekarniku podgrzanym uprzednio do temperatury 190C.
RADA: By uniknąć wypływania sera, posmaruj narożne fragmenty ciasta białkiem, jeszcze przed zwinięciem go w rogaliki.