Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, w sam raz do kawy:)
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 126
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5348
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6552
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 126
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5348
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6552
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, jajka (białka zostają do smarowania rogalików), rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, śmietanę i rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże oraz szczyptę soli. Wyrobić na gładką masę.
Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować. Ja rozwałkowuję na koła o grubości ok. 3mm, kroję na trójkąty jak pizzę. Na każdy trójkąt nakładam łyżeczkę nutelli, zawijam i zaginam w półksiężyce.
Układać na blasze lekko posmarowanej tłuszczem, smarować rogaliki białkiem. Piec w temp. 180-200 stopni C ok. 20min na złoty kolor.
Pychota! Smacznego:) zamiast nutelli można dawać marmoladę.