Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na borówki to czas na wypieki, tym razem pyszna rolada.
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5019
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 115
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5019
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodając żółtka, następnie mąkę z proszkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Gorącą roladę wykładamy na ściereczkę i zwijamy. Wykonanie kremu: Owoce zmiksować lub lekko i rozpuścić w ¼ szklance wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, owoce i letnią rozpuszczoną żelatynę. Roladę delikatnie rozwinąć, rozprowadzić równomiernie przygotowany krem i ponownie zwinąć w rulon. Odłożyć w chłodne miejsce.