Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza roladka jaką robię, super delikatna, puszysta. Na taką pogodę jak za oknem idealna do kawki :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1561
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 66
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1561
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 66
Składniki
Robimy biszkopt ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Jak wystygnie nam rolada, rozpuszczamy galaretkę ja miałam wiśniową w 150 ml gorącej wody. Gdy nam przestygnie ale będzie jeszcze wodnista, ubijamy śnieżkę na zimnym mleku. Pod koniec dolewamy naszą galaretkę. Masę wykładamy na rozwiniętą roladę i ponownie ją zwijamy. Wkładamy do lodówki by dobrze zastygła masa.