Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek
na blachę wyłożyć papier do pieczenia i rozprowadzić masę. piec w temp. 190 st. nie dłużej niż 10 min.
śmietanę ubić z cukrem waniliowym.ciasto po ostygnięciu posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. przy zwijaniu dobrze jest urzyć papieru, na którym piekliśmy.
wierzch ozdobić także śmietaną i kawałkami orzechów