Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto ją wykonać w swojej kuchni, jest bardzo smaczna.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 125
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 125
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebule i czosnek drobno posiekać, dodać 1 jajko, musztardę, przyprawy i połączyć z odsączoną bułką i mięsem.
Dokładnie wymieszać składniki i uformować z masy wałek.
Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, uformować roladę mięsną i pozostawić brzegi do sklejenia. Wierzch rolady posmarować jajkiem , wykonać dekorację z resztek ciasta, i nakłuć widelcem.
Roladę piec w gorącym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, następnie obniżyć temperaturę do 125 stopni i piec przez 40 minut.