Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały Wielkanocny poczęstunek, który zadziwi smakiem każdego.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1023
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1023
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Zrobić ciasto: wymieszać razem twaróg, mleko, olej oraz sól. Dodać mąkę, proszek do pieczenia.
Zagnieść ciasto, a później rozwałkować je starannie na prostokąt.
Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek opłukać, posiekać, wymieszać z twarożkiem oraz 2 łyżkami śmietany.
Doprawić białym pieprzem.
Masę serową rozsmarować na cieście. Na dłuższych końcach pozostawić 2 cm wolnego brzegu.
Na masie serowej ułożyć szynkę. Wolne brzegi posmarować białkiem. Ciasto zwinąć tak, żeby powstała rolada.
Ułożyć na blasze zlepieniem do dołu. Posmarować żółtkiem połączonym ze śmietaną. Piec 25 minut w temp. 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno.