Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam kiedyś od mojej siostry. Jest prosty i szybki. Często gości na naszym stole do kawki:) Idealny dla niezapowiedzianych gości.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 80
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 80
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Ubić białka, dodać cukier, następnie żółtka. Mąkę przesiać i dodać, ale już nie miksować tylko wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na dużą blachę znajdującą się w piekarniku. Oczywiście wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15-20 min w 180 stopniach. Ja z termoobiegiem nastawiam mniejszą temp.
Śmietany ubić mikserem. Dodać cukier puder według uznania żeby śmietana była słodka. Gdy ciasto przestygnie wyłożyć na nie śmietanę. Można też położyć pasek wcześniej przygotowanej dowolnej galaretki. Następnie tak przygotowane ciasto zwinąć w roladę. Ja zwijam z papierem dokąd się da, bo wtedy łatwiej ciasto odchodzi od papieru i nie rozwala się.
Roladę włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem