Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, aromatyczna i bardzo smaczna rolada z lekkim pomarańczowym kremem. Polecam )
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 230
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 230
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru do białości, aż masa stanie się puszysta, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować. Białka ubić na sztywną pianę , dodać resztę cukru pod koniec ubijania i delikatnie po łyżce dodawać do masy żółtkowej. Delikatnie wymieszać. Na blachę z piekarnika położyć papier do pieczenia i wyłożyć na nią ciasto, równo rozciągając po całej powierzchni blachy. Włożyć ciasto do nagrzanego do 180sy.C piekarnika i piec ok.20 minut do suchego patyczka. Naszykować wilgotną ściereczkę, wyjąć biszkopt, przełożyć na ściereczkę i dłuższym bokiem zrolować ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia.
Po ostudzeniu, rozwinąć ciasto , posmarować kremem pomarańczowym /przepis na krem podałam wcześniej na profili/ i zwinąć roladę. Gotową polewą czekoladową lub zrobioną wg własnego sprawdzonego przepisu polać przez środek roladę i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.
SMACZMEGO!