Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki chrzanowe to idealna propozycja zimnej płyty na przyjęcia np. urodzinowe. Prostota wykonania, oryginalność smaku i efekt wizualny na pewno zainteresują gości.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 165
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 165
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Składniki
Przygotowanie : Chrzan ostry wybieram ze słoiczka i możliwie mocno odciskam z soków. Odciśnięty wkładam do misy z serkiem topionym i miękkim masłem, wszystko dokładnie mieszam. Gotowa masa ma mieć konsystencję plasteliny, jeśli jest zbyt miękka wkładam na chwilę do lodówki. Z masy formuję w dłoniach wałeczki średnicy 12-15 mm i długości plastra szynki. Masę układam na plastrze i zawijam dobrze zaciskając. Jeśli z boków powstałych roladek mam braki masy to uzupełniam je używając łyżeczki. Roladki podałem z zielonymi oliwkami i chrzanem łagodnym.