Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i lubiane przez moje dzieci :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 414
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11810
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 78
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 414
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11810
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 78
Składniki
Piersi z kurczaka podzielić na cztery części. Rozbić na duże , cienkie płaty,skropić oliwą i przyprawami oraz vegetą i odstawić do lodówki na 30-6- min.
Przygotować farsz z pieczarek; Pieczarki oczyścić i drobniutko pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć na oleju. Pod konieć smażenia dodać poszatkowaną zieleninę; koperek i pietruszkę. Gdy nieco ostygnie dodać całe jajko i dokładnie wymieszć dodając przypraw do smaku.
Wykonujemy roladki; Na plastry fileta należy położyć plastr szynki na to plaster sera żołtego, następnie łyżkę farszu pieczarkowego i słupek serka topionego. Zwinąć roladkę , podwijając boki jak przy krokietach i obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć w gorącym tłuszczu na patelni ,ze wszystkich stron .
Jeśli pozostanie farszu,,,proponuję dosmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i zrobić sos pieczarkowy.
Podawać np. z ziemniaczkami i surówką
Smacznego :)