Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2009
Bardzo ładne, pożywne i dobre w smaku :)
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 9
Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam.
Odsłon: 274
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 53
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 321
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 9
Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam.
Odsłon: 274
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 53
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 321
Składniki
Masło miękkie wyrobić z chrzanem najlepiej spróbować czy nie jest za słabo smakujące chrzanem. Każdy plaster szynki posmarować tym jak kanapkę, ale nie za grubo i zwinąć w ścisły rulonik, w każdy koniec włożyć po jednym groszku.
W międzyczasie rozrobić w niewielkiej ilości wody bulion i dodać żelatynę, ale nie za dużo, zalewa jest nam potrzebna do zalania talerza szerokiego z zawiniętymi brzegami do zalania poukładanych ruloników szynki. Bulion z żelatyną wystudzić i włożyć na chwilę do lodówki, pilnować żeby się nie ścięło, po schłodzeniu zalać ułożone na talerzu roladki, tak żeby były przykryte bulionem z żelatyną.. Następnie odstawić do lodówki aż zastygnie bulion.