Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna alternatywa potrawy z kurzych piersi.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Pierś rozbić tak, żeby była duża , cała powierzchnia. Posypać solą i pieprzem. Posmarować serkiem bazyliowym i posypać posiekaną natką pietruszki.Na to położyć liść kapusty pekińskiej /bez nerwa/, ser żółty i dwa plasterki salami. Posypać pokrojoną drobno cebulką / 1/3 cebuli/ i czosnkiem /1 ząbek na jedną roladkę/. Tak przygotowane filety delikatnie zwinąć i zapiąć wykałaczką. Na wierzchu posypać oregano
Roladki obsmażyć na złoty kolor.
Pozostałą kapustę, cebulę ,czosnek, paprykę, salami, marchewkę pokroić i wrzucić do romdelka. Podlać niewielką ilością wody i dusić ok.5 minut. Następnie włożyć do warzyw roladki razem z oliwą ze smażenia i dusić jeszcze ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem i posypać posiekan ą bazylią.
Podawać z ziemniaczkami i warzywnym pysznym sosem. SMACZNEGO!