Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i przyszedł czas na treściwy rosół z kaczki. Bardziej tłusty od tego tradycyjnego aczkolwiek równie przepyszny.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 300
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 442
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 825
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 300
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 442
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 825
Składniki
Porcję dokładnie myjemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą. Obraną marchew, pietruszkę seler i pora myjemy wkładamy do kaczki. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu ok. 60 min. Po ty czasie dodajemy pęczek kolendry (pietruszki) i lubczyku. Cebulę opalamy i wrzucamy do wywaru. Po około 2,5 godz gotowania wywar przecedzamy przez sito. Doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem i marchewką.