Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Składniki
Tuszkę perliczki umyć ,przekroić na dwa lub cztery kawałki. Włożyć do garnka, zalać 1,2 litra zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia ,zmniejszyć płomień i gotować ,żeby tylko rosół pykał. Obrać marchewkę ,pietruszkę oraz selera. Umyć włożyć do rosołu razem z liściem laurowym ,zielem angielskim i pieprzem. Cebulę obrać opiec i włożyć do rosołu. Gotować do miękkości perliczki. 15 minut przed końcem gotowania rosół posolić do smaku ,dodać umyty lubczyk. Rosół doprawić do smaku pieprzem. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.