Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 53
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 96
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 53
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 96
Składniki
Porcję rosołową zalać 1 l wody ,dodać ¼ łyżeczki soli ,liść laurowy ,lubczyk oraz pieprz i ugotować. Porcję wyjąć. Cebulę pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki i opłukać. Grzyby opłukać i pokroić w ćwiartki. Masło roztopić ,zeszklić na nim cebulę i por. Dodać grzyby i podsmażyć. Dodać do wywaru i gotować razem z pietruszką ,marchewką i selerem. Wywar przecedzić przez sito ,gotować 5 min ,przyprawić sosem Worcester ,szczyptą soli i odrobiną pieprzu. Dodać marchew pokrojoną w krążki i posypać natką pietruszki.