Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś jedliśmy rosolnik w innej wersji. Jednak ten jest o niebo lepszy. Nelya pokazała nam jak u niej gotuje się, tą charakterystyczną dla kuchni rosyjskiej, zupę po ukraińsku.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1702
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 80
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1702
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paski, starte na dużych oczkach jarzyny, ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę razem dusimy, zalewamy wodą (2 cm powyżej poziomu mięsa i warzyw), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę i gotujemy do jej miękkości. Kilka minut przed dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.