Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wkładamy paprykę do piekarnika i 15 min. grillujemy aż skórka z papryki będzie miejscami czarna.
Wkładamy paprykę do woreczka foliowego i trzymamy 10 minut. Po wyjęciu bardzo łatwo ściągnąć skórę z papryki.
Gotujemy wywar warzywny (z wszystkich warzyw) z kostką rosołową lub masłem. Dorzucamy pokrojone i przesmażone z cebulą papryki bez pestek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je w malakserze. Dodajemy przyprawy, parę kropel cytryny.
Smażymy na oliwie z oliwek grzanki i podajemy z zupą. Posypujemy startym serem.