Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiem
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 617
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 200
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 80
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 617
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 200
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 80
Składniki
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki cebulkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie. Układamy na blaszce smaruje jajkiem. Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni