Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 113
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Piersi z kurczaka kroje na mniejsze porcje. Kroje swiezy rozmaryn na male kawaleczki i razem z czosnkiem nacieram piersi. Dodaje sol i pieprz, polewam cytryna i oliwa i odstawiam na godzine. Na rozgrzanym oleju w garnku wrzucam piersi i troche je podsmazam, dolewam troche wody i dusze na malym ogniu ok 15 min. W drugim garnku podsamazam cebule, pieczarki i papryki i dodaje wczesniej ugotowany ryz. Mieszam wszystko, dodaje przyprawy (wg uznania) i danie gotowe :) Smacznego