Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowne, wymagają trochę pracy, ale warto. Z podanej porcji wychodzi ok 10 sporych rurek.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3169
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 276
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3169
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 276
Składniki
Przygotować ciasto: zagnieść mąkę z margaryną i śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość 1 mm i kroić na długie paski szer.1,5 cm. Specjalne formy do pieczenia rurek wysmarować tłuszczem i nawijać na nie paski zaczynając od węższej części. Rurki obtoczyć w cukrze. Piec 15 minw temp. 200st. Po wystudzeniu zdjąć z foremek.
Przygotować masę: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę, dodać ajerkoniak, na końcu żelatynę. Jeśli masa będzie rzadka wsadzić do lodówki, aż zacznie tężeć. Szprycą nakładać krem do rurek.