Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 250
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 282
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 510
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 250
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 282
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 510
Składniki
Składniki ciasta połączyć ze sobą i dobrze wyrobić.włożyć do lodówki na kilka minut(można je zrobić dzień wcześniej)Następnie wyjąć i rozwałkować jak na pierogi potem pokroić na wstążki szerokości ok.3 cm i zawijać z zakładką na wysmarowane wcześniej rurki(foremki).Poukładać na blasze i piec w temp.200 st ,aż będą złote
Masa Z mleka,cukru,mąki i proszku bud. gotujemy budyń.Masło miksujemy na puch i dodajemy porcjami zimny budyń.Masą napełniamy rurki.Można polać czekoladą lub posypać c. pudrem