Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, lekki, zdrowy i ekspresowy obiadek:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 50
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 57
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 50
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 50
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 57
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 50
Składniki
Rybę płuczemy, osuszamy i kroimy w grubsze paski. Oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Odkładamy.
Cebulę kroimy w kostkę, seler w plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę. Szklimy 5 minut. Następnie dodajemy marchew i seler, smażymy razem około 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Następnie przyprawiamy odrobiną soli, pieprzem oraz 1 łyżeczką lubczyku i 1 łyżeczką pietruszki, dodajemy rybę i dusimy 5 minut pod przykryciem. Dodajemy groszek konserwowy i dusimy razem jeszcze 5 minut.
Podajemy z ugotowanym ryżem naturalnym, można posypać natką pietruszki. Smacznego:)