Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna a zarazem elegancka przekąska :-)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 73
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 73
Składniki
Filety opłukać, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, następnie panierować w mące - usmażyć na silnie rozgrzanym oleju.
Cebulę posiekać, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce. Cebule zeszklić na oleju, dodaćwarzywa, krótko je przesmażyć.
Przygotowanym bulionem (ok 0,5l) zalać warzywa. Dusić 10min, dodając koncentrat pomidorowy, sól, cukier, pieprz i pokrojoną natkę pietruszki.
Do garnka kłaść na przemian warstwę pasty warzywnej i ryb.
SMACZNEGO!!! :-)