Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele przepisów na rybę po grecku, ale ten towarzyszy mojej rodzinie od kilkudziesięciu lat. Polecam do wypróbowania.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 279
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1217
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Rybę oczyszczamy, kroimy na małe porcje, oprószamy mąką i smażymy na patelni polanej olejem lub oliwą z oliwek.
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w słupki, cebulę w kostkę. Wrzucamy je do rondelka, wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy. Gdy się lekko podrumienią, dolewamy do nich bulion, lekko solimy i dusimy na wolnym ogniu. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy do nich przecier pomidorowy, szczyptę cynamonu, liść laurowy, szczyptę cukru, kilka goździków oraz pieprz. Całość dusimy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia.
Do ostudzonego sosu warzywnego dodajemy musztardę oraz doprawiamy do smaku. Do miseczki wykładamy ostudzoną rybę i zalewamy ją zimnym sosem.