Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka nadająca się na Wigilijny stół :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7271
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42519
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 320
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7271
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42519
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 320
Składniki
1 kg ryby (dowolna taką jaką lubicie najbardziej ale najlepiej niech to będzie FILET) 2 duże cebule 1 słoik ogórków konserwowych lub kiszonych 2 świeże papryki lub 1 słoik marynowanej sól, pieprz bułka tarta jajko olej Cebulę, ogórki, paprykę pokroić w paski. Rybę posolić i opruszyć świeżo zmielonym pieprzem obtoczyć w jajku i bółce tartej i usmażyć na oleju. Zalewa: 2 szkl wody. 1/2 szkl oleju mały przecier pomidorowy 4 łyżki ketchupu 4 łyżki cukru 4 łyżki octu. 3 liście laurowe. 3 ziarna ziela angielskiego Wodę zagotować, dodać wszystkie składniki zalewy wraz z cebulą żeby się sparzyła, papryką i ogórkiem doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy zalewą. Najlepiej smakuje po kilku godzinach