Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza do potrawy jest ryba bez ości(tołpyga, dorsz, mintaj,tilapia)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7243
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42498
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 263
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7243
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42498
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 263
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Zeszklić na maśle. Lekko posolić.
Marchewki zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do cebuli i czosnku. Dodać trochę soli i pieprzu. Podsmażyć.
Rybę ugotować w lekko osolonej wodzie. Potem przyprawić ją przyprawą do ryby i pieprzem cytrynowym.
Do przysmażonych warzyw dodać rybę. Chwilę dusić, dokładnie wymieszać.
Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
Zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Wlać wszystko do naczynia.
Zapiekać ok.20 min w piekarniku nagrzanym 180st. Podawać na gorąco najlepiej z pikantnymi surówkami.