Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4444
Szybka i smaczna
Odsłon: 375
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 153
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 338
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 548
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4444
Szybka i smaczna
Odsłon: 375
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 153
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 338
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 548
Składniki
Filety rybne jak mamy zamarznięte to rozmrażamy, lekko solimy. W naczyniu mieszamy jajka, mleko i mąkę oraz sól i pieprz na gęste ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby, u mnie tym razem mintaj, obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor.
Na zalewę gotujemy wodę z octem, cukrem i solą. Cebulę kroimy w piórka. W większej salaterce układamy rybę na przemian z cebulą, zalewamy wystudzoną zalewą, przykrywamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki by dobrze smaki przeszły.