Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 283
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 149
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 513
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4439
Szybka i smaczna
Odsłon: 283
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 149
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 316
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 513
Składniki
Ugotować 2 torebeczki ryżu ( czas gotowania ok. 14 min.)
Po ugotowaniu ryż wypłukać w zimnej wodzie i przesypać do garnka.
Dodać do ryżu 2 usmażone na oleju (ok. 5 łyżek oleju) na rumiano cebulki , dodać odrobinę cukru do smaku , sól , pieprz oraz 2/3 słoiczka koncentratu pomidorowego ( Pudliszki).
Wszystko wymieszac dokładnie. Wstawić do ciepłego piekarnika i dusić pod przykryciem ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.
Ryż po podgrzaniu musi zwiększyć swoją objętość oraz musi być sypki.
Najlepiej smakuje podany z kurczakiem oraz sałatą po francusku lub z szaszłykami. Smacznego.