Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla małych i dużych :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 10
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 10
Składniki
W garnku z grubym dnem [lub takim specjalnym do gotowania mleka] gotujemy mleko z cukrem waniliowym*. Gdy się zagotuje wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości bardzo często mieszając[!] żeby się nie przypalił aż do momentu gdy ryż zrobi się miękki, a mleko odparuje. W razie konieczności gdyby ryż był twardy a mleko odparowało można doleć jeszcze trochę mleka. Mus: obieramy jabłka i kroimy na cząstki. Dusimy z odrobiną cukru do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Do miseczki dajemy ryż na to mus jabłkowy. Smacznego ;) * jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie można dodać jeszcze cukru wg własnego uznania, aczkolwiek ja uważam że jedna torebka cukru waniliowego w zupełności wystarczy