Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20252
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2283
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20252
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2283
Składniki
Ryż ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki curry,gorący przełożyć do małych miseczek i docisnąć szczelnie łyżką.Kotlety sojowe ugotować ok 5minut w wodzie z dodatkiek kostki rosołowej,następnie odcedzić i pokroić każdy na 4 części.Na patelni rozpuscić 2 łyżki margaryny i wsypać warzywa chwilkę dusic żeby troszkę zmiękły(mają być chrupiące),następnie dodać kotlety sojowe,wino i resztę przypraw(doprawić według gustu)wszystko razem krótko zagotować i odstawić na parę minut pod przykryciem żeby warzywa przeszły aromatem wina.Porcję ryżu ułożyć na talerzu a w koło warzywa.Życzę smacznego.