Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, kruchy schab duszony z warzywami w sosie pomidorowym. Danie szybkie i proste, miła odmiana o tradycyjnych smażonych schabowych. Polecam!
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 54
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 72
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 54
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 72
Składniki
Plastry mięsa osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki, a następnie obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do rondelka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę podzieloną w piórka, lekko solimy i układamy na mięsie. Następnie podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na cebulę. Sos: bulion mieszamy z przecierem, sokiem cytrynowym, miodem i bazylią i zalewamy wszystkie składniki. Dusimy około 30 minut (sprawdzamy czy mięso jest miękkie) pod przykryciem na wolnym ogniu, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy jeszcze około 10 minut, by sos odparował i lekko zgęstniał.