Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy nie zawsze musi być "nudny"...
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 46
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 60
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 80
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 46
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 60
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 80
Składniki
Schab pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć mięso, pieczarki, zetrzeć ser i zalać sosem beszamelowym (na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować z przyprawami).
Mięso piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z ziemniakami i pomidorem. Smacznego!