Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacza oczyść, natrzyj przyprawami oraz tunezyjską cytrynową oliwą z oliwek. Obsyp obficie natką pietruszki, oraz obłóż plastrami cytryny. Jeszcze raz danie polej oliwą, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos. Zapiecz całość w piekarniku.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 62
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 27
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 30
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 34
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 62
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 27
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 30
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 34
Składniki
Sandacza oprawić, obsypać solą, pieprzem cytrynowym oraz trawą cytrynową. Rybę polać i natrzeć tunezyjską oliwą z oliwek o smaku cytrynowym.
Natkę pietruszki drobno posiekać, a następnie oprószyć nią rybę z dwóch stron, a do środka ryby włożyć gałązki natki pietruszki i cytryny.
Na koniec rybę lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie plastry cytryny poukładać na rybie i wewnątrz ryby. Aby finalnie podnieść smak i aromat dania, jeszcze raz rybę skropić cytrynową oliwą z oliwek, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos.
Piec ok. 45 minut w temp,180 stopni. Smacznego!
Podawać z frytkami. Smaczengo!