Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często pomysły na ciekawe, oryginalne i smaczne dania rodzą się z tego, co zostało nam w lodówce i szafkach kuchennych. Tak właśnie powstała sałatka Misz Masz – oryginalna, aromatyczna i ciekawa w smaku.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 64
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 138
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 755
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 668
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 64
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 138
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 755
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 668
Składniki
Marchewkę, groszek i kukurydzę odsączamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Papryki i ogórki kiszone kroimy w kostkę, papryczkę chili w krążki, cebulkę w pół krążki, siekamy natkę pietruszki i przekładamy do miseczki z odsączonymi warzywami konserwowymi.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, olej lniany, sok wyciśnięty z jednej mandarynki, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekane listki stewi i doprawiamy pieprzem cayenne, kurkumą, tymiankiem i solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, choć najlepiej jest je zmiksować na gładką masę. Tak przygotowany sos dodajemy do warzyw i mieszamy. Życzę smacznego!