Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nie do końca grecka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12227
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 225
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12227
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 225
Składniki
Sałatę kroimy na mniejsze kawałki, cebulę, pomidory i oliwki kroimy w plasterki.
Układamy warstwami sałatę, kawałki pomidora, oliwki, cebulę i ser feta.
Następnie przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy wszystkie składniki i polewamy sałatę przed podaniem. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, mieszanką ziół włoskich i świeżą natką pietruszki. Mieszanka ziół włoskich: np. odrobina oregano, bazylii, tymianku cząbru etc.