Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka. Sałatka wręcz na medal.
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 25
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 48
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 49
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 25
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 48
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 49
Składniki
Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy kilka minut potrząsając nią aż skórka orzeszków popęka i zrumieni się. Zsypujemy orzechy na ściereczkę i pocieramy aż skórka się obkruszy. Następnie orzechy lekko rozdrabniamy.
Żurawinę siekamy.
Gruszki cienko obieramy, przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w grube, lekko skośne pasy.
Obieramy banany i kroimy tak samo jak gruszki
Kiwi obieramy i kroimy w plastry.
Kaki przekrajamy na pół i łyżeczką wybieramy miękki miąższ, rozgniatamy go.
Miód mieszamy z sokiem z cytryny.
Na talerzykach układamy plasterki gruszek,i kiwi i banana, polewamy "sosem" z kaki. Całość polewamy miodem z cytryną. Posypujemy kruszonymi orzechami i żurawiną.