Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina, choć niepozorna i wciąż mało popularna, zyskuje coraz więcej uznania wśród smakoszy. Zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów. Dla szukających jednocześnie smacznych i zdrowych dodatków, żurawina powinna być wyborem nr. 1! Dostępna w różnych postaciach, zarówno suszona (np. doskonałej jakości Bakalland) jak i świeża, stanowić może świetny dodatek i urozmaicenie prostych letnich dań. Małe, czerwone suszone owoce zawierają m.in. witaminy C, A, z grupy B, magnez, żelazo. Smakują dorosłym i dzieciom. Łatwo sprawdzić to przygotowując smaczną, lekką sałatkę z żurawiną i serem pleśniowym. Przygotowanie tego zdrowego, rodzinnego dania na wakacyjne spotkania przy stole, zajmie zaledwie kilka minut i jest bardzo proste.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 91
Zupa szybka i zawsze smaczna. To jest moje gotowanie u teściowej, smakowało.
Odsłon: 2018
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 74
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 91
Zupa szybka i zawsze smaczna. To jest moje gotowanie u teściowej, smakowało.
Odsłon: 2018
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 74
Składniki
Sałatę lodową porwać i wrzucić do miski. Dodać pokrojone świeże pomidory i skruszony ser pleśniowy, np. Lazur. Następnie sprażyć kilka orzechów ziemnych i posypać nimi sałatkę razem z garścią suszonych żurawin. Na koniec polać dobrze wymieszanym sosem z soku z cytryny, musztardy i oliwy, soli i pieprzu.