Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie zdrowej i soczystej sałatki pełnej witamin z nutką leśnych grzybków.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 261
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 288
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 533
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 261
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 288
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 533
Składniki
Liście szpinaku delikatnie siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w słupki kalarepkę, pokrojone w kostkę ogórki i kiwi w półplasterki, puszkę słodkiej kukurydzy oraz pokrojone w paski marynowane rydze.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy 2 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżeczki musztardy i 1,5 łyżki oleju lnianego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do sosu dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz stevią.
Wszystkie pokrojone wcześniej składniki zalewamy sosem, mieszamy i posypujemy ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)