Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek warzywny do obiadu.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 32
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 32
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Składniki
Kapustę poszatkować, gotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pora umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półtalarki. Warzywa wymieszać w misce, dodać ocet (2- 3 łyżki) oraz olej (1- 2 łyżki), przemieszać. Jabłka obrać i zetrzć na tarce prosto do miski z sałatką. W trakcie tarcia jabłek, dobrze jest co chwilę przemieszać utartą ich część z sałatką, wtedy jabłka nie ściemnieją.
Sałatkę doprawić wg potrzeby. Powinna mieć lekko winny smak.