Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sałatka na każdą okazję i kieszeń
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 343
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 87
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 99
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 343
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 87
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 99
Składniki
Szpinak umyć i wysuszyć, buraczki pokroić w plastry, ser pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, płatki migdałów uprażyć na patelni
Szpinak rozłożyć na półmisku, na to poukładać pokrojone buraczki. Na buraczki rozłożyć ser i pokrojoną cebulę. Wszystko posypać uprażonymi migdałami.
Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.Poukładać na półmisku - wszystko polać sosem i odstawić do lodówki do schłodzenia.
Przygotowanie sosu: wszystkie składniki wymieszać (ilość wg uznania) ,sos ma być słodko - kwaśny.