Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, jak dla mnie syta no i zdrowa:-))
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Buraki gotujemy,studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na dużych oczkach. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę, ogórka kiszonego oprócz gotowania również kroimy w kostkę tak jak obraną cebulę. Ja dałam kiszonego ale równie dobrze sałatka ta smakuje z korniszonem. Wrzucamy odsączony groszek. Doprawiamy pieprzem nieco więcej żeby sałatka nie była zbyt mdła, ewentualnie dosalamy. Dodajemy jogurt. Można jogurt wymieszać z majonezem jeżeli ktoś tak woli. Mieszamy dokładnie i zajadamy.