Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka mojej siostry i przecudne bułeczki czosnkowe, przepis dostałam od przyjaciółki.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 57
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1001
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1133
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 57
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1001
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1133
Składniki
Sałatka: Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, musztardę oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min. do lodówki. Bułeczki czosnkowe: Do podgrzanego mleka dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do mąki wlewamy wyrośnięty zaczyn, dodajemy jajko czosnek przeciśnięty przez praskę i sól. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na blechę do pieczenia nakładamy folię aluminiową którą smarujemy masłem. Na tak przygotowaną bleche nakładamy łyżką ciasto w odstępach ok 2 - 3 cm. Na każdy placuszek wciskamy trochę keczupu i nakładamy kawałek plastra sera żółtego. Pieczemy 20 min w temp. 200 stopni.