Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 165
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 243
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 165
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 243
Składniki
Patelnię rozgrzewamy i na suchą (nie polewamy żadnym tłuszczem) wrzucamy ziarna słonecznika. Prażymy kilka minut ciągle mieszając aż się zezłocą. Musimy uważać żeby ich nie przypalić. Odstawiamy do wystygnięcia. Ogórka obieraczką do jarzyn kroimy w długie plastry pozostawiając wewnętrzną cześć zawierającą pestki i dużą ilość wody. Rzodkiewki myjemy i kroimy w ćwiartki. Przygotowujemy dresing: Imbir ścieramy na drobnej tarce, łączymy z miodem, sosem sojowym i oliwą. Z plastrów ogórka formujemy kopczyk, układamy rzodkiewki, polewamy dresingiem i posypujemy uprażonym słonecznikiem.