Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka na każdą okażję
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Składniki
Gotowy mix sałat lub po prostu sałatę lodową pukamy pod wodą i osuszamy. Do miski dodajemy mix sałat lub poszarpaną sałatę lodową i pokrojoną w ćwiartki pomarańczę i mieszamy wszystko razem. ( możemy również dodać sobie jeszcze pomidora lub ogórka i cebulę według uznania)
3 Jaja najlepiej wcześniej sparzyć wrzątkiem.Białko oddzielamy od żółtek, same żółtka wlewamy do miski i dodajemy odrobinę oleju, musztardy, soli, cukru, i wszystko razem ucieramy blenderem ( najlepiej by pojemnik był wysoki i wąski na tyle by tylko zmieściła się w nim końcówka blendera wtedy wszystko fajnie się nam utrze.
Wędzonego pstrąga lub makrelę otwieramy na pół i wyciągamy kawałki mięsa i staramy się jak najwięcej ości wyciągnąć.
sałatę układamy na talerzu i polewamy sosem majonezowym, na wierzch sałaty układamy Pstrąga lub makrele oraz odrobinę kiełek z brokuła. Całość polewamy pozostałym sosem. Gotowe