Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna, dobry dodatek do grilla jak i jako samodzielne danie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z dwoma łyżkami oleju i przyprawą do gyrosa w takiej ilości, aby dość dokładnie pokryła mięso. Odstawić na przynajmniej godzinę w chłodne miejsce, następnie usmażyć do lekkiego zrumienienia. Ja używam przyprawy z Kamisa, najlepiej mi smakuje.
Pierożki ugotować w lekko osolonej wodzie minutkę-dwie krócej, niż wg przepisu na opakowaniu. Do pierożków dodać usmażone mięso, kukurydzę, ananasa pokrojonego w kostkę i groszek (można go pominąć, ale moim zdaniem sałatka prezentuje się mniej "blado" i lepiej smakuje). Gdy składniki przestygną, dodać majonez wymieszany z jogurtem i odstawić do "przegryzienia" na minimum półtora godziny do lodówki. W razie potrzeby dosolić i dodać pieprzu, ale moim zdaniem sama przyprawa gyros w zupełności wystarcza.
Tę samą sałatkę można przygotować bez ananasa, jeśli ktoś nie lubi- wtedy dodajemy puszkę czerwonej fasolki i dużą garść posiekanych w krążki czarnych oliwek, smakuje równie dobrze, obie wersje cieszyły się na grillu dużym powodzeniem;)