Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 364
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 364
Składniki
Szpinak i pieczarki pokroić na cienkie paseczki. Pieczarki skropić sokiem z cytryny.Można delikatnie poddusić, ale nie jest to konieczne.
Pomidorki pokroić na połówki, a szczypiorek drobno posiekać.
SOS: ocet wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem
W salaterce ułożyć szpinak, pieczarki i pomidorki, polać sosem, posypać szczypiorkiem i orzeszkami pinii lub słonecznikiem.
Sałatka ma winno-ostry smak. Jest zdrowa i bardzo smaczna. Polecam i życzę SMACZNEGO!